Daha İyi, Daha Akıcı İNGİLİZCE Konuşmam İçin Ne Yapmam Gerekiyor ?

TAKİP ET

İngilizcemi nasıl geliştirebilirim? Nasıl daha iyi ve akıcı konuşabilirim? Diyor ve bunun için çözüm yolları mı arıyorsun? İngilizceyi daha akıcı konuşmam için ne yapmam gerekiyor? Bunun için kısa bir yol mu arıyorsun Sana kısa sürede daha akıcı, daha iyi İngilizce konuşabilmen için yardımcı olacak birkaç ipuçları sunacağız. İşte senin daha kolay, daha rahat , daha akıcı İngilizce konuşabilmen için yardımcı olacak ipuçları;

1.İngilizcenin Farklı, Değişik Bir Dil Olduğunu Kabul Edin

Bazen İngilizce dilinde bir takım kalıplar, kurallarla bulabilirsin. Ama diğer zamanlarda sana hiçbir şey ifade etmeyebilir. Mesela, İngilizcede “read” (okumak) kelimesinin iki farklı zaman için olan hali de “read” diye okunurken neden geniş zaman hali “reed” diye okunurken , geçmiş zaman hali “red” diye okunuyor? Ya da “tooth” (diş) kelimesinin çoğul hali “teeth” (dişler) oluyorken, neden “book” (kitap) kelimesinin çoğul hali “books” (kitaplar) oluyor ?

2. Dilin İçine Daha Çok Gir

Maalesef İngilizcede bu tarz istisnai durumlar vardır. Eğer her şeyi sorgulayıp, her şeyde bir sebep ararsan İngilizceyi öğreneyim derken olduğun yerde takılıp kalırsın. O yüzden yapılacak en iyi şey bu istisnai durumları ezberleyip yoluna devam etmek olacaktır.

İngilizceni geliştirmenin en doğru yolu günlük olarak İngilizceye vakit ayırmaktır. Öyle haftada 1-2 kere bakılarak İngilizceni istediğin seviyeye getirmek çok zordur. Bundan dolayı her gün 10-15dk pratik yapmak bizi istediğimiz seviyeye daha çabuk yaklaştıracaktır. İngilizce çalıştığında olabildiğince kendini zorla ! Sana zor gelen kelimeleri, cümleleri dinle, yaz , oku ve hatta söyle. Eğer akıcı bir şekilde konuşmak istiyorsan İngilizceyi günlük hayatına entegre etmelisin.

3. Kendini Öğrenen Biri Olmak Ziyada Konuşan Biri Gibi Gör

Bu yöntem kendine güvenini daha da arttıracak ve aslında bildiğin İngilizceyi daha iyi kullanmama yardımcı olacaktır. Ayrıca böylece İngilizce düşünmeye de başlamalısın. Yanı bir kelimeyi İngilizce söylemek istediğinde önce onu hayal et, sonra İngilizcesini düşün. Mesela “kalem” kelimesinin İngilizcesini söylemek istiyorsun. Önce kalemi hayal et ve sonra İngilizce olarak “pencil” olduğunu düşün ve söyle. Akıcılık, sohbetleri zihninde tercüme etmeyi bıraktığında başlar. UNUTMA!

4. Dinle Ve Öğren

İngilizce bir film, dizi vb. izlediğimizde söylenilen kelimelerin ne anlamaya geldiğini anlamaya odaklanırız. Fakat bu olaya sadece anlam olarak bakmamak gerekir. Yanı İngilizce konuşulurken kelimelerin anlamından çok, onların nasıl kullanıldığına, telaffuz biçimlerine dikkat et ve onlara odaklan. Böylece sende kelimelerin doğru kullanımlarını, telaffuzlarını öğrenmiş olucak ve konuşurken o kelimeler aklına gelecektir.

5. Cevap Soruda Gizli

Biri sana soru sorduğunda çekinme, cevap vermekten korkma. Eğer cevap veremeyeceğini düşünüyorsan soruyu düşün, orda geçen kelimelere bak hangi kelimeleri kullanmış. Zaten cevapta kullanacağın kelimelerin çoğu soruda geçiyordur. J

Is he a doctor? Yes,he is.

Can she speak English? Yes,she can.

6. Use It Or Lose Of! (Kullan Yoksa Kaybedersin!)

Eğer öğrendiğin yeni bir şeyi kullanmazsan onu kaybersin, unutursun. Yeni bir kelime öğrendiğinde onu hatırlamak için onu hemen kullanmalısın. Böylelikle o kelimeyi hafızana atmış olacaksın. Sonrası o kelimeyle cümleler kur, pratik yap böylece asla unutmayacaksın.

7. Cümle Kur!

Sadece kelime bazlı çalışmaktansa cümle kur. İngilizceyi cümleler halinde öğren. Böylelikle dilin günlük hayatında daha kullanışlı olduğunu, daha doğal konuştuğunu göreceksin.

8. Gramere Çok Dalma

İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmak için dil bilgisini dört dörtlük bilmene gerek yok. Yani akıcılık iletişim kurmakla alakalıdır. Bu yüzden bazen grameri bırakıp daha çok pratik yaparak okuma, dinleme, yazma, konuşma becerilerini geliştirmelisin.

9. Herkes Hata Yapar Bundan Korkma!

Yanlış bir şey söylerim diye asla korkma ve susma. Yanlış olduğunu bilsen bile konuş, karşındaki sen hata yapsan da seni anlayacaktır. Ne kadar çok konuşursan İngilizce sana o kadar kolay gelmeye başlayacak ve göreceksin doğru kelimeler aklına o kadar çabuk gelecektir.

10. İletişime Geç

İngilizce sadece kitaplardan, öğretmenlerden öğrenilmez. İngilizce bilen, konuşan herkesten yardım alabilirsin. İster arkadaşım olsun, ister tanımadığın İngilizce konuşan biri onlarla konuş ve pratik yap. Böylelikle dile daha hakim olucak konuşma dilini daha akıcı kullanıcaksın.