İnfluencer Olmak İçin Ne Gerekiyor?

TAKİP ET

Çağımızın gittikçe popülerleşen mesleği influencer olmak için ne yapılması gerekiyor?, Nasıl influencer olunur? Hadi bu soruları cevaplandıralım.

1. Öncelikle influencer nedir?

Basitçe ifade etmek gerekirse influencerlar, internet dünyasında özellikle sosyal medyada çok sayıda takipçisi olan ve alanlarındaki paylaşımlarıyla kitlelerin dikkatini çeken kişilerdir. Türkçe’de buna daha çok bir sosyal medya fenomeni denilebilir.

Belirli bir kitleye ulaşan tüm sosyal medya yıldızları, influencer olma potansiyeline sahiptir. Ancak bu noktada takipçi sayısının tek kriter olmadığı unutulmamalıdır. Bir süre sonra paylaşımlarıyla çok sayıda alıcıya ulaşan fenomen, büyük firmaların dikkatini çekiyor. Çünkü bu kadar çok kişi tarafından takip edilen ve güvenilen insanların takipçileri işletmeler için potansiyel müşterilerdir. Influencer’ı fenomenlerden ayıran nokta budur. Başlangıçta, belirli proje tabanlı ürünleri tanıtarak ve bunların kullanımını tavsiye ederek başlayan bir influencer, marka elçisine yaklaşır ve influencer, müşterinin beklenen potansiyelini yakalar.

Gelelim influencer olmak için izlenmesi gereken adımlara. Öncelikle unutmamalıdır ki bu iş göründüğü kadar kolay bir iş değildir ve sabır gerektirir. Çünkü büyük kitlelere ulaşmak sanıldığının aksine istikrarlı bir şekilde çalışmayı gerektirmektedir.

2. Kendin İçin En Uygun Alanı Seç

Kendin İçin En Uygun Alanı Seç

Öncelikle bildiğiniz bir alanı paylaşarak başlayın. Çünkü ilk etapta birden fazla gönderi yazabilecekmişsiniz gibi görünse de, geniş bilgi birikimine sahip olduğunuz bir alanda paylaşmaya devam etmezseniz yeni gönderilerle ilgili bir sorun olabilir. Tabii ki, tek bir yerde kalmanıza gerek yok. Ancak, bir bölgede kalmak, o alandaki en iyilerden biri olmanın en garantili yollarından biridir. Bu nedenle, en yakın alan ve ilgi alanından başlamak, o bölgeye girmenin her zaman en iyi yoludur.

3. Kaliteli İçerikler Üret

Kaliteli İçerikler Üret

Etkileyici olarak dikkat etmeniz gereken ilk şey, takipçilerinizden itibar kazanmaktır. Siz ve takipçileriniz arasında güçlü bir bağ olmalıdır. Bu bağlantıyı sağlamak için her zaman yayınladığınız tüm gönderilerin kaliteli olduğundan emin olun. Kaliteden kastımız, paylaştığınız sosyal medya kanalı veya web sitesi ne olursa olsun, paylaşımı mümkün olduğunca tatmin edici hale getirmeye çalışın. Instagram’da yalnızca bir fotoğraf paylaşıyor olsanız bile, yüksek kaliteli ve emek yoğun bir fotoğraf olduğundan emin olun. Bu şekilde başkalarının dikkatini çekebilirsiniz.

4. Kullanıcıları Kendinize Çekmeye Çalışın

Kullanıcıları Kendinize Çekmeye Çalışın

Bugün milyonlarca insan sosyal medyayı kullanıyor ve çoğu günde en az 1 saatini buna harcıyor. Toplam günlük internet kullanımına baktığımızda günlük internet kullanım süresinin çok daha uzun olduğunu görebiliyoruz. Kendinizi bu kadar çok kullanıcının bulunduğu bir kanaldaki rekabetten ayırmanın en önemli yolu, gönderilerinizle etkileşimde bulunmaktır.

Gönderilerinizle etkileşimde bulunmak, daha fazla beğeni ve yorum anlamına gelir. Bu nedenle alanınızın dışına çıkmamanız tavsiye edilirken, programda yer alan olaylarla ilgili görüşlerinizi dile getirmeniz insanların ilgisini çekecektir. Bu amaçla, influencer olmak istiyorsanız, insanları ilgilendiren konuları takip etmeli ve en azından bu konularla ilgili fikirlerinizi alanınızdan ayrılmadan göndermelisiniz.

5. Sosyal Medyaya Bağlı Kalmayın İnternette De Etkili Olun

Sosyal Medyaya Bağlı Kalmayın İnternette De Etkili Olun

Influencer olmak isteyenlerin en büyük hatası, sadece sosyal medya platformlarına aşık olmalarıdır. Elbette sadece sosyal medya platformlarında çalışmayı düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, genel olarak influencer seviyesine geçmek istiyorsanız, insanların sizi çoğu çevrimiçi platformda görebildiğinden emin olmalısınız. Bunun için her şeyden önce bir web sitesine sahip olmak büyük fayda sağlayacaktır.

Özellikle o adresten adınızı taşıyan bir alan adı aldığınız ve onu güncel içerikle beslediğiniz bir web siteniz varsa bu size avantaj sağlayacaktır. Ancak, özellikle ilk etapta popüler çevrimiçi platformlar için içerik üretmeye çalışın. Bu durumda, ilk etapta finansal beklentilerinizin olup olmaması önemli değildir. Unutmayın, bir influencer olarak ne kadar görünürseniz o kadar iyidir.

6. Sizin Gibi İnfluencer Olan Kişilerle Yardımlaşın

Sizin Gibi İnfluencer Olan Kişilerle Yardımlaşın

İnternette olan ve sizin gibi influencer olabilecek kişilere destek olmaktan çekinmeyin. Çünkü sizin gibi belirli bir alana sahip insanlarla içeriğinizde olmak, onları izleyicileri tarafından tanımanızı sağlayacaktır.

Altın noktanın etki alanınızı genişletmek olduğunu asla unutmayın. Bu yüzden mümkün olduğunca çok yerde kendinizi tanıtmak ve tanıtmak için her fırsattan yararlanın.