Kamp Yapmak İçin Ne Gerekiyor?

TAKİP ET

Bu sene pandemiden dolayı bildiğiniz üzere otel tatillerinden ziyade kamp tatillerine rağbet arttı. Biz de size kamp tatilinizde yanınızda bulundurmanız gereken malzemelerin listesini vereceğiz.

1. Yanınıza Almanız Gereken Kamp Malzemeleri
ÇADIR

Çadır kamp malzemelerin en gerekli ve en önemli malzemesidir. Çadır alırken çok pahalı bir çadıra ihtiyacınız yok fakat bazı özelliklere sahip olursa çok daha iyi olur.

Su geçirmez olmalıdır,

Önü sineklikli olmalıdır,

Kampa gitmeden önce evde mutlaka kurmalısınız

Eğer kış kampı yapacaksanız malzemesinin ‘4 mevsim çadır’ malzemesi olması gereklidir.

2. Şişme Mat Veya Şişme Yatak
Şişme Mat Veya Şişme Yatak
Bence mat da en az çadır kadar önemli. Çünkü çadırınız ne kadar güzel olursa olsun, sizi koruyor olsun eğer bir matınız yoksa taşları ve zemini sırtınızda hissedicek ve rahat bir akşam geçiremeyeceksinizdir. O yüzden matın biraz kalın olması önemli. Bir de çadır matları yoga matına göre biraz daha geniş oluyor. Böylece etrafınızda uyurken dönebiliyorsunuz. Eğer isterseniz şişme mat da alabilirsiniz fakat bence onun yerine kaliteli güzel bir mat işinizi görür.

Uyku Tulumu
Özellikle deniz kenarlarında gündüz sıcak olan hava gece birden soğuyor ve rüzgar çıkabiliyor. Bundan dolayı yaz zamanı kamp yapıcaksanız bile yanınızda mutlaka uyku tulumu bulundurun. Uyku tulumlarının üzerinde kaç dereceye kadar koruduğu her zaman yazar. 0 dereceye ya da -5 dereceye kadar koruyan uyku tulumu olursa çok iyi olur.

Sırt Çantası
Eğer hem kamp yapacak, hem de aralara doğa yürüyüşleri sığdıracaksanız sırt çantanızın hafif ve su geçirmez olması çok önemli. Aynı zamanda sırt kısmınızı rahatsız etmemesi için içeriden destekli olması gerekiyor. Sırt çantanızın çok pahalı olması gerekmiyor, fakat seçerken su geçirmemesine, ve biraz geniş hacimli olmasına dikkat etmelisiniz. Bir de yanında suluk kısmı olursa çok iyi olur.

İçlik
Eğer kış kampı yapacaksanız yanınızda bulunması gereken bir malzemedir.

3. Gerekli Ek Malzemeler
Gerekli Ek Malzemeler
Güneş kremi
Power Bank
Bel Çantası (kısa yürüyüşler için)
Fener, yedek pil veya kafa lambası
Çok fonksiyonlu çakı
Termos
Peştemal (ya da havlu) ve sabun
Kamp tuvalet ve duşları için parmak arası terlik
Sinek kovucu ve böcek ısırığı için krem
Çok amaçlı çakı
İskambil kağıdı
Minik ilk yardım seti
Arabayla gidiyorsanız katlanan masa ve sandalye
Piknik örtüsü