Saç Uzatmak İçin Ne Gerekiyor?

TAKİP ET

Saç uzatmaya gelince, iki anahtar kelime vardır: sabır ve kararlılık. Bu yüzden saçınızı uzatmak biraz uzun bir yolculuk, bu yüzden sabırlı olmalısınız. Elbette sadece yeterince sabırlı değil, aynı zamanda biraz çaba gerektiriyor. Düzenli ve dikkatli bakım gereklidir! Peki saçınızın hızlı uzaması için ne yapmalısınız? Hızlı saç uzaması için herhangi bir yöntem var mı? Bu sorular yazımızda cevaplanmaktadır.

Vitaminler Kullan
Saçınız yoğun bir şekilde uzadığında uçları çatlak, mat görünümden dolayı saçınızı kestirmenize gerek kalmaz. Bu şekilde saçlarınız daha hızlı uzar ve hayalini kurduğunuz uzunluğu daha hızlı alırsınız. Saç için vitamin kullanarak saç kırılmasını önleyecek ve olası hasarlardan koruyacaksınız.

Bitkisel Keratinden Yardım Al
Saçımızın yapısında bulunan ana saç maddesi olan keratin düştüğünde saçlar bozulmaya başlar. Saç tellerinizde yeterince keratin olmadığında saçlarınız zayıflayabilir. Burada bunun olmasını önlemek için bitkisel keratinlerden yararlanabilirsiniz. Bitkisel keratin, saçta kaybedilen keratini geri kazandırır ve kırık uçları onararak saçın daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Yağ Terapisi Uygula
Saçınızın büyüme aşamasında zarar görmemesi ve yoğun bir şekilde beslenmesi için yağlamayı deneyebilirsiniz. Bakım yağını banyodan önce kuru saça uygulayın, sarın, 1-2 saat bekletin ve ardından her zamanki gibi şampuan ve saç kremi kullanın. Çiçek özleri içeren bakım yağları ile bu yoğun terapi yapılarak daha etkili etkiler elde edilebilir.

Saçlarını Tararken Dikkatli Ol
Saçınızı fırçalarken, çok hassas bir şeye dokunuyormuşsunuz gibi açın. Özellikle banyodan sonra karmaşık, ıslak saçlarınızı fırçalarken, saçınızı yumuşatmak için önceden besleyici bir sprey kullandığınızdan emin olun.

Şampuanını Değiştirmelisin
Her zaman kullandığınız şampuanı değiştirme zamanı gelmedi mi? Özellikle saçlarınızı büyütmenin yollarını arıyorsanız besleyici şampuanları yoğun bir şekilde kullanmalısınız. Saç dökülmeden güçlü saç uzaması sağlayan Arginin ve Nutri-Omega proteinli şampuanlar favorilerimiz!

Kırıklarını Aldır
“Saçımı uzatmaya çalışırken neden saçımı kestireyim?” Diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Saç uçlarının düzenli olarak kırpılması uzamasını yavaşlatmaz aksine saçın daha sağlıklı görünmesini sağlar. Saçınız uzadıkça saç uçlarında çatlaklar oluşur ve yavaş yavaş saç tellerinizden ayrılmaya başlarlar. Saçın kırık uçları kırılmaya başladığında daha kısa bir görünüm ortaya çıkar. Bu nedenle saç uçlarını düzenli olarak düzeltmenizi tavsiye ederiz.

Isı Kullanmayı Bırak
Sağlıklı saç büyümesi için güzellik ipuçlarımızdan biri de sıcağa ara vermektir. Isı, saç uçlarının yıpranmasına, kurumasına, incelmesine ve sonunda kırılmasına neden olur. Bu nedenle, bu süreçte termoform işlemine ara vermeniz gerekiyor! Sürekli olarak aşırı sıcağa maruz kalan saçlar kırılıp hasar gördüğü için kısa bir ara vermenizi tavsiye ederiz. Isınmadan yapabileceğiniz bir sürü saç modeli var, denemelisiniz ve almalısınız!

Saçlarına Masaj Yap
Genellikle kimse bu küçük hareketi umursamaz, ancak kan dolaşımını hızlandırdığı ve saç büyümesini hızlandırdığı için saç derinize düzenli olarak masaj yapmalısınız. Günde sadece 10 dakika ve 10 dakikalık bir masajla saç uzamasına katkıda bulunabilirsiniz. Hatta masaj yaparak saç bakım yağlarından faydalanabilirsiniz. Kısacası bir an önce ustalaşmanız gereken en önemli güzellik alışkanlıklarından biri!