Ulusal Matematik Şampiyonası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

TAKİP ET

Proje Adası Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri, tarafından düzenlenen Ulusal Matematik Şampiyonası'nın birinci aşaması 27 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Final aşaması ise 10 Haziran 2023 tarihinde Aydın'da yapıldı. 51 farklı ilden yaklaşık 600 katılımcının yer aldığı şampiyonada başarılı olan öğrenciler, ödüllerini aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu ve şenlik havasında geçen ödül töreni, Aydın'a gelen birçok öğrenci ve veli tarafından da renklendirildi.


Proje Adası Eğitim Hizmetleri bünyesinde yer alan Tralleis Children Museum tarafından düzenlenen "1. Ulusal Matematik Şampiyonası"nın ödül töreni için binlerce kişi Aydın'a akın etti. Şampiyonların belirlendiği final aşamasının ardından gerçekleştirilen ödül töreni, Tralleis Children Museum ev sahipliğinde düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler ve veliler, etkinlik kapsamında Tralleis Children Museum'u gezerek stres attı.


Proje Adası Genel Direktörü Metin Akyol, ödül töreninde yaptığı konuşmada Aydın'ın matematiğin ve bilimin doğduğu topraklar olduğuna dikkat çekti. Akyol, "Bu şampiyonaya destek veren kurumlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza ve saygıdeğer velilere destekleri ve inançları için teşekkür ediyorum. Burada geleceğin mimarları, şampiyon çocuklarımız var. Her sene bu dahi çocuklarımızla bir arada olmak, Türkiye'yi gelecekte başka bir noktaya taşıyacak olan şampiyonlarımızla birlikte olmak bana büyük mutluluk veriyor. İnsanlık tarihi çatışmalar tarihidir aslında, ancak bugün entelektüel sermayenin, yani bilgi sermayesinin kazandığı bir yüzyıl başladı. Yani entelektüel dünyanın yeni mimarları bu çocuklarımız olacak. Çocuklarımıza ve velilerimize şunu söylemek istiyorum: Her şeyden önce, çocuklarımıza sevmeyi öğretmeliyiz. Onlara sevgiyi öğretebilirsek, başaramadıklarında veya "olmuyor" dediklerinde sevginin gücü ortaya çıkacak ve başarılı olan onlar olacak" şeklinde konuştu.


Ödül töreninin ardından 1. sınıftan 8. sınıfa yapılan sınavlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca, şampiyonada birinci olan öğrencilere 5.000 TL, ikinci olan öğrencilere 3.500 TL ve üçüncü olan öğrencilere 1.500 TL para ödülü verildi.

Velilerden Ergün Ünal, Ayvalık'tan Aydın'a gelen veliler arasında yer aldı ve mutluluklarını dile getirerek şunları söyledi: "Çok mutluyuz. Çocuğumuzun dereceye girmesi bizim için ayrı bir gurur. Şampiyona, ilk olmasına rağmen çok güzel ve başarılı bulduk. Tanıtımı biraz zayıf kalmıştı açıkçası, ancak zamanla daha da iyileşeceğini ve katılımın artacağını düşünüyoruz. İllerdeki elemeler nedeniyle katılımın zamanla daha da artabileceğini düşünüyorum. Bu yarışmaların daha da yaygınlaşabileceğini ve daha iyi tanıtılarak daha yüksek noktalara ulaşabileceğini düşünüyorum. İlk yıllarına göre başarılı bulduk. Oğlumuzun dereceye girmesi ise bizi ayrıca gururlandırdı."


Matematik öğretmeni Ramazan Aydın ise öğrencileriyle birlikte Denizli'den geldi ve şunları dile getirdi: "Yaklaşık 2009 yılından bu yana öğrencilerimizle bu tür yarışmalara hazırlanıyoruz. Bu etkinliklerin ülkemiz için çok etkili ve teşvik edici olduğuna inanıyorum. Bu yılın uzun soluklu bir yarışması olduğunu söyleyebilirim. Kasım ayında başlayan bir yolculuktu. Bu yolculukta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk yıl olmasına rağmen çok güzel bir organizasyondu. Devamının gelmesini bekliyoruz. Herkese teşekkür ederiz."

Ulusal Matematik Şampiyonası'nda dereceye giren öğrenciler de belli oldu. İşte kazananlar:

    1. sınıflar: Erdem Erdoğan (Niğde) birinci, Mehmet Salih Şengün (Ordu) ikinci, Uras Çetinkaya (Uşak) üçüncü.
    1. sınıflar: Beray Gece Erişkin (Isparta) birinci, Batu Orga (İstanbul) ikinci, Tuna Kılınç (Antalya) üçüncü.
    1. sınıflar: Betül Tanış (Aksaray) birinci, Selahattin Çınar Öner (Denizli) ikinci, Rüzgar Efe Kablan (İstanbul) üçüncü.
    1. sınıflar: Onur Ömür Kırkeser (Kocaeli) birinci, Muhammed Enes Öner (Elazığ) ikinci, Adnan İyiköşker (Gaziantep) üçüncü.
    1. sınıflar: Doruk Kırsoy (Balıkesir) birinci, Yakup Efe Ay (İstanbul) ikinci, Emir Bulut (Denizli) üçüncü.
    1. sınıflar: Çınar Saygın (Denizli) birinci, Gökçe Kaya (Denizli) ikinci, Furkan Ersöz (Denizli) üçüncü.
    1. sınıflar: Ömer Kaan Cansu (Trabzon) birinci, Halil Efe Zeybekçi (Denizli) ikinci, Yiğit Kokdaş (İzmir) üçüncü.
    1. sınıflar: Ahmet Melih Şen (Manisa) birinci, Defne Hergül (Denizli) ikinci, Emirhan Altun (Kırıkkale) üçüncü.