Web Sitesi Kurmak İçin Ne Gerekiyor?

TAKİP ET

Web sitesi kurmak istiyor, fakat nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız size yardımcı olacaktır.

İsim Hakkını Almak

Öncelikle uygun bir isme ihtiyacınız var. Kullanıcıların sizi ağda bulabilmesi için, örneğin: www.efepost.com gibi isim , yani alan adresi hakkına sahip olmanız gerekir. Bu alan adına domain deniyor.

Alanı Kiralama

Elbette kendi adınıza koyduğunuz makaleler, fotoğraflar, videolar vb. İçin yer kiralamanız gerekmektedir. Barındırma veya sunucu kiralayabilirsiniz. Bir isim ve barındırma (hosting) aldıktan sonra, sonraki adımda ne yapılması gerekiyor?

Yazılım İşlemleri

Artık sitenizi kurabilirsiniz. Dinamik bir web sitesi kurmanın farklı yöntemleri vardır. Elbette bu iş profesyonellik gerektiriyor. Hedeflediğiniz web sitesine bağlı olarak uygun yazılımlarla işinize devam edebilirsiniz.

SEO İşlemleri

Herkes web sitesinin belirli anahtar kelimeler için arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almasını ister. Arama motorlarının aradığı durumlara girmeniz gereken yer burasıdır. Bu çok geniş bir konu, ancak temelde hızlı çalışan bir web sitesine ve orijinal içeriğe ihtiyacınız var. Yapılandırılmış web sitenize göre anahtar kelime arama sonuçlarında ilerleyebilmeniz için bu konuda bilgilendirilmeniz ve o yönü izlemeniz gerekir.

Reklam İşlemleri

Sitenizi insanlara duyurmak için sosyal medya kanallarını kullanabilirsiniz. Promosyonu daha etkili hale getirmek için reklamları kullanabilirsiniz. Reklam verebileceğiniz birçok alan var. En iyisini veya size en uygun olanı seçmek için daha ileri gitmelisiniz. Ayrıca arama motorlarının bu amaca uygun web siteleri vardır, böylece site dönüşümlerini takip edebilir ve site hatalarını düzeltebilirsiniz. Zamanla daha da uzmanlaştıkça bu web sitelerini kullanmalısınız.